In een woonkamer met een ruime schouwmantel kan een inzethaard het interieur een moderne uitstraling geven. Bovendien spaar je met een dergelijk toestel heel wat ruimte uit! Deze haarden zijn kubusvormig en kunnen bijgevolg in een bestaande open haard geplaatst worden. Inzethaarden kan men integreren in diverse projecten ; zowel bij renovatie als bij nieuwbouw.
Daarnaast vindt u ook een heel aantal inbouwhaarden bij diverse fabrikanten terug. Voor dit type haarden kan men énkel kiezen wanneer de bestaande schouwmantel grotendeels of volledig wordt afgebroken of bij nieuwbouw. Eerst wordt de haard – met of zonder bijhorend metalen onderstel – geïnstalleerd. De omkasting kan tot slot rond het toestel en het rookkanaal gebouwd worden.
Bij een inzet- of inbouwhaard hoort een schoorsteenmantel. Beschikt uw woning over een bestaande schouw met open haard of verouderd inbouwtoestel? Dan kan u bij Demeyco-Elewaut alle info en advies bekomen voor een renovatieproject, waarbij een nieuw toestel er zodanig ingemonteerd wordt dat alles opnieuw een mooie uitstraling krijgt. Wordt de huidige mantel uitgebroken of heeft u nieuwbouwplannen? Dan zijn er vaak nog meer mogelijkheden. Graag zitten we dan even rond de tafel, om te bekijken welke opties er zijn. Uiteraard houden we daarbij rekening met het feit of u het toestel als hoofd- of sfeerverwarming zou gebruiken, welke brandstof u verkiest en wat de beste aansluiting is op vlak van rookgasafvoer. Wat uw wens ook mag zijn, u bekomt eerlijke en correct advies en kan desgewenst een gedetailleerde, vrijblijvende prijsopgave bekomen.
Met het oog op kwaliteit, milieuvriendelijkheid én een vlotte dienst na verkoop, werken we voornamelijk met Belgische en Nederlandse fabrikanten.
Bij deze wou ik graag jullie 2 toffe techniekers bedanken. Ze waren zeer vriendelijk, gedreven en hebben vakwerk afgeleverd bij de installatie van onze nieuwe haard. Zij zijn de perfecte reclame voor jullie firma!
Als je houdt van de geur, het knetterend vuur en een levendig vlammenspel, dan zal een houtkachel jou het meest bekoren. Let wel, dat je over voldoende ruimte beschikt om je stookhout op te slaan. Tegenwoordig hebben al onze kachels een hoog-rendementslabel en zijn deze toestellen ontwikkeld volgens het Eco-Design.
Berk, beuk en essenhout is ideaal stookhout. Laat het hout ongeveer 3 jaar drogen. De blokken kunnen misschien droog aanvoelen, maar ook de kern moet droog zijn. Als je zeker wil zijn, kan je bij ons een digitaal meettoestelletje aankopen, zodat je de vochtigheidsgraad van je gekliefd hout kan meten.
Als je de mogelijkheid hebt om de kachel aan een buitenmuur of boven een kelder te plaatsen, dan is het een aanrader om externe lucht te nemen. Voor nieuwbouw- of passiefwoningen is dit een absolute noodzaak. Dit biedt het voordeel dat er geen verwarmde lucht of zuurstof uit de leefruimte genomen wordt. Dit leidt tot een schone en veilige verbranding.
Bijna alle houtkachels uit ons assortiment beschikken over naverbranding. Langs de achterzijde van de kachel komt er secundaire lucht in het toestel. Deze lucht wordt verwarmd en komt vervolgens in de verbrandingskamer. Hierdoor zullen de niet volledig verbrande rookgassen terug ontvlammen. Resultaat : Een milieuvriendelijke verbranding én een hoger warmterendement.
Als men een kachel of haard als hoofdverwarming zal gebruiken, heeft men een vermogen nodig van 50 Watt per kubieke meter. Indien het toestel eerder als bijverwarming of sfeerhaard wordt gebruikt, dan mag men uiteraard naar een lager vermogen gaan bijv. 2 à 5 kW.