Meestal wordt een ingebouwde gashaard gekozen om sfeer en gezelligheid te creëren, als aanvulling bij de centrale- of vloerverwarming. Bij de overgang van zomer naar herfst is een gashaard ook heel handig om de eerste kilte weg te werken, zodat de chauffage nog even uit mag blijven. Een 2-jaarlijks onderhoud van de brander volstaat en schoorsteenvegen is niet meer nodig. De meeste haarden nemen rechtstreekse buitenlucht en zijn dus uitermate veilig! In onze toonzaal kan u een inbouwhaard, een hanghaard én room-devider in werking zien!
Dru, Faber en Well Straler zijn onze belangrijkste partners binnen het gashaardensegment. 3 merken uit 2 verschillende landen, nl. België en Nederland! Zij voorzien alle toestellen van een afstandsbediening (en soms ook een app), waarmee u de volledige controle over uw haard, vuurbeeld, temperatuur, timing en verbruik behoudt.
In onze toonzaal kan u een viertal gashaarden in werking zien. Zo hebben we een hanghaard van Well Straler, een room-devider van Faber, een sfeerkachel van Dru… Kom zeker eens kijken én ervaren!
Maak een digitale wandeling langs foto’s van een aantal realisaties bij tevreden klanten!
Onze Faber-haard past perfect in ons interieur. Van zodra we deze laten branden, genieten we van de warmte en komen we tot rust na een drukke dag!
Als je houdt van de geur, het knetterend vuur en een levendig vlammenspel, dan zal een houtkachel jou het meest bekoren. Let wel, dat je over voldoende ruimte beschikt om je stookhout op te slaan. Tegenwoordig hebben al onze kachels een hoog-rendementslabel en zijn deze toestellen ontwikkeld volgens het Eco-Design.
Berk, beuk en essenhout is ideaal stookhout. Laat het hout ongeveer 3 jaar drogen. De blokken kunnen misschien droog aanvoelen, maar ook de kern moet droog zijn. Als je zeker wil zijn, kan je bij ons een digitaal meettoestelletje aankopen, zodat je de vochtigheidsgraad van je gekliefd hout kan meten.
De prijs van een kachel verschilt van merk tot merk. Kiest u een gietijzeren kachel of een stalen toestel, laag- of hoog vermogen, eenvoudig te bedienen of met meer technische snufjes… het zijn allemaal factoren die de prijs zullen beïnvloeden. Bovendien informeren we u ook graag over de nodige aansluitmaterialen en bekomt u een raming van de installatiekost.
Bijna alle houtkachels uit ons assortiment beschikken over naverbranding. Langs de achterzijde van de kachel komt er secundaire lucht in het toestel. Deze lucht wordt verwarmd en komt vervolgens in de verbrandingskamer. Hierdoor zullen de niet volledig verbrande rookgassen terug ontvlammen. Resultaat : Een milieuvriendelijke verbranding én een hoger warmterendement.
Tegenwoordig kost een degelijke houtkachel min of meer even veel als een eenvoudige, betrouwbare pelletkachel. Kies je een houtkachel met speksteen, dan kan deze duurder worden t.o.v. een pelletkachel. Ga je voor een pelletkachel met veel technische snufjes en design-uitvoering, dan zal je daar wellicht meer voor betalen dan een gietijzeren houtstoof.