In de lente bestellen = in de herfst leveren

Toonzaal Demeyco-Elewaut Superior brandende pelletkachelWie graag in september of oktober een hout- of pelletkachel of haard wil laten installeren, doet er goed aan om deze reeds in april (of mei) te bestellen.

De huidige leveringstermijnen schommelen tussen de 4 à 7 (!) maanden. Dit vernemen we uit de wekelijkse updates en nieuwsbrieven van onze leveranciers.

De fabrikanten werden het afgelopen seizoen overstelpt met ongezien grote orders, ook vanuit het buitenland. Vermits een sterke daling van de huidige, torenhoge aardgastarieven nog niet voor morgen zal zijn, zal deze trend zich wellicht verderzetten de komende herfst- en winterperiode. Daarenboven wordt staal schaarser – en bijgevolg duurder – omdat de grote bronnen zich in Oekraïne en Rusland bevinden. Zowel de producenten van de toestellen als deze van de bijhorende rookgasafvoerkanalen staan dus voor een enorme uitdaging.

Daarom, denk er aan, aarzel niet te lang… Altijd welkom voor meer info en vrijblijvende prijsopgave!

Demeyco Elewaut

Reeds 30 jaar maken we van uw huis een warme thuis! Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal tijdens de openingsuren. U bent ook van harte welkom na afspraak.